Oare putem noi sa construim si iarna? Raspunsul nostru este ca DA, se poate.

Cum sa construiesti pe timp de iarna ? ( fara sa afectezi constructia )

In Romania vremea este mai mult sau mai putin previzibila. Stim cu totii faptul ca avem 4 anotimpuri, care sun tele si cum sunt ordonate un calendar, deci spre deosebire de autoritati faptul ca vine iarna o data pe an nu ne surprinde foarte mult.

In general, iarna este anotimpul in care constructorii opresc lucrarile de exterior si incep, acolo unde se poate, sa efectueze lucrari de interior pana vine primavara. In prezent ne aflam in anul 2020, iar cu tehnologiile si materialele disponibile, sezonul nu mai dicteaza de ceva vreme cand si cum construim.

Cum afecteaza anotimpul rece santierul si constructia

Iarna este cu siguranta un obstacol atunci cand vrem sa construim. Pe masura ce temperaturile scad, echipele de muncitori tind sa munceasca mai incet datorita frigului, ploilor, noroiului sau zapezilor. Hainele groase si conditiile grele de pe santier incetinesc lucrul in mod natural.

De asemenea, faptul ca zilele se scurteaza are impact asupra bunei desfasurari a constructiei. Temperaturile scazute aduc cu ele nevoia de a incalzi zonele de santier si tot odata cheltuieli din punctul acesta de vedere.

Caldura este necesara pentru uscarea vopselurilor, pentru a instala podeaua, pentru a proteja instalatiile si finisajele de interior. Caldura este un factor crucial in activarea adezivilor si substantelor izolatoare folosite in constructii.

De obicei, cand constructiile au acoperisul, geamurile si usile instalate, munca poate continua neintrerupt in interior, dar tot apar cheltuieli suplimentare ca urmare a necesitatii de a utiliza mai mult combustibil si mai multa electricitate.

Asta inseamna ca pentru a lucre in interior in primul rand trebuie ca fundatia, peretii, geamurile si usile sa fie gata inainte de a veni frigul. Toate acestea fac ca intregul process sa fie susceptibil de a fi afectat de factorii externi in cazul in care cotele de timp nu sunt respectate.

Constructiile din containere monobloc sau modulare – alternative moderna de a construi eficient si in siguranta

Cum am spus si mai sus, construirea dupa regulile clasice, cu santier, poate fi afectata ca si cost de conditiile meteo. In timp ce aceasta metoda de constructive necesita caldura pentru a fi finalizata in cazul in care se ajunge cu termenul limita in sezonul rece, constructia din containere inseamna faptul ca aceste costuri pot fi reduse considerabil.

Peretii, vopseaua, instalatiile si podeaua sunt executate intr-un mediu controlat, in fabrica. Din aceasta cauza, construitul pe timp de iarna nu schimba nici bugetul proiectului nici incadrarea lui in timp.

Se pare ca pur si simplu constructiile din containere pet imp de iarna sunt alegerea cea mai buna. Eliminand din calcule variabila conditiilor meteo, cei ce doresc sa construiasca au sanse mult mai mari de a-si finaliza proiectul la timp.

Construirea containerelor are loc la interior. Aceasta poate avea loc in acelasi timp in care se sapa fundatia. Nu exista intarzieri datorita vremii, iar fluxul de munca nu este afectat in nici un fel.

O constructie din containere monobloc sau modulare este realizate in interior, in conditii controlate. Practic, in fabrica e “vara” tot timpul si astfel poti fi sigur de calitatea constructiei pe tot parcursul anului. Tot pe intregul an se raporteaza si eficienta de cost a unei constructii din containere, sezonalitatea nefiind o problema pentru acestea.

Din punct de vedere al eficientei energetice nu trebuie sa ne facem griji. Containerele sunt construite in asa fel incat sa izoleze termic cat mai bine. Insusi peretii fiecarui container sunt realizati cu un strat isolator foarte bun, materialul fiind special conceput in acest sens. Containerele sunt perfect isolate termic, iar materialele utilizate sunt folosite la cele mai bune temperaturi pentru a avea un grad ridicat de eficienta.

Nu lasa iarna sa-ti spuna cum si cand sa construiesti ! Alege sa construiesti folosind containere si realizeaza-ti proiectul in timpul si bugetul planificat, fara costuri neprevazute.