Tot ce trebuie sa stii despre constructii prefabricate si containere
In acest artcicol vei afla:
– Ce sunt containerele
– Ce tipuri de container se pot folosi pentru a construi
– Prinicipalele categorii de containere
– Etapele construirii folosind containere si cum sa le parcurgi cu usurinta
– Care este pretul unei constructii din containere
– Avantajele containerelor – articol bonus
![image1-22](https://www.containere-fdc.ro/wp-content/uploads/2020/07/image1-22.png)
![image2-24](https://www.containere-fdc.ro/wp-content/uploads/2020/07/image2-24.png)
Ce sunt containerele ? Containerele sunt constructii prefabricate in proportie de 90%. Ele au forma dreptunghiulara datorita cadrului de metal care este folosit in fabricarea lor. Datorita cadrelor acestea pot fi asamblate atat pe un singur nivel cat si pe mai multe, avand o rezistenta foarte mare.
Cadrul este confectionat din tabla zincata de 2mm profilata la rece cu utilizare exclusiva in constructia de containere. Acestea sunt grunduite si vopsite de 2 ori pentru o rezistenta sporita la coroziune.
Dupa ce cadrul este finalizat, se adauga peretii din panouri sandwich. Acestia izoleaza perfect datorita substantei dintre cei doi pereti din otel. Peretii preiau temperatura mediului spre care sunt expusi, iar mediul dintre ei nu permite schimbul de temperatura, realizandu-se astfel o eficienta energetica superioara.
La acestea se adauga tamplaria, geamurile, instalatia electrica, finisajele si instalatia sanitara conform cerintelor fiecarui proiect.
C e tipuri de containere se pot folosi pentru a construi ?
Containerele se impart in doua categorii principale:
Prima categorie este reprezentata de containerele monobloc. Acestea sunt destinate construirii pe un singur nivel. Containerele monobloc pot avea dimensiuni de 2,4 m latime si 3 m latima si lungimi de la 3m la 12m. Ele ofera o varietate mare de posibilitati de asamblare si de utilizari, fiind utile atat in consumul personal:
– case din containere avand foarte multe posibilitati de design
– anexe sau extinderi in gospodarii – fiecare container are posibilitatea echiparii cu instalatie santiara pentru baie si bucatarie
– spatii utile pentru gradini
![image3-26](https://www.containere-fdc.ro/wp-content/uploads/2020/07/image3-26.png)
Cat si pentru activitati economice:
– container pentru depozitare materiale, scule, produse, utilaje.
– container cu vitrina de 3m sau 6m pentru birou,reprezentanta sau spatiu de cazare ori bucatarie de vara.
– container adaptat pentru restaurante,baruri sau cafenele mobile
– containere monobloc pentru centre de informare, cabine de paza
– containere ce pot fi folosite ca spatii de cazare
– containere pentru organizari de santier
Sau spatii publice:
– birouri din containere
– toalete publice din containere
– cabine de paza in containere
– containere pentru depozitare izolate
– containere pentru depozitare neizolate
![image4-28](https://www.containere-fdc.ro/wp-content/uploads/2020/07/image4-28.png)
A doua categorie este reprezentata de containerele modulare. Acestea sunt special concepute pentru constructii cu parter si etaj. Containerele modulare pot forma cladiri de pana la 4 etaje. Datorita construirii in fabrica, pentru utilizarea acestora este necesara doar amplasarea la locul dorit. Astfel, utilizarea containerelor modulare aduce beneficii mari de timp. Constructia unui container in fabrica poate dura chiar si o zi, realizarea unui proiect mare fiind posibila chiar si in 30 de zile.
Ca si utilizare, containerele modulare s-au remarcat in foarte multe cazuri de urgenta, aratandu-si astfel valoarea, dar nu numai. Cel mai recent caz despre care inca putem vorbi la prezent este cazul pandemiei globale cu noul coronavirus COVID-19, cand intr-un timp foarte scurt am construit si instalat o zona de carantina in regim de urgenta pentru Autoritatile din Bacau.
La fel de eficienta este utilizarea containerelor modulare si in cazul organizarilor de santier. In cazul firmelor de constructii, utilizarea unui astfel de container poate aduce reduceri mari de cost cu cazarea personalului, cresterea sigurantei prin utilizarea spatiilor pentru depozitare din containere sau a cabinei de paza, eficienta de timp prin amplasarea containerelor modulare in apropierea santierului.
Care sunt etapele construirii din containere monobloc sau modulare ?
In primul rand trebuie sa stii ca orice aplicatie se poate da unui spatiu construit este valabila si pentru containere. Acestea reprezinta varianta de constructie fara santier fiind module paralelipipedice prefabricate cu o mare varietate de dimensiuni.Avantajul containerelor este ca nu produc deseuri de santier fiind una dintre cele mai ecologice metode de a construi. La acestea se adauga costul mai scazut pe mp. uitl construit.
![image5-30](https://www.containere-fdc.ro/wp-content/uploads/2020/07/image5-30.png)
![image6-32](https://www.containere-fdc.ro/wp-content/uploads/2020/07/image6-32.png)
Dupa ce v-ati informat, urmatorul pas este sa intrati in contact printr-un mesaj sau printr-un apel. Vi se ofera consultanta gratuita pentru alegerea celor mai bune variante de materiale si finisaje. Realizarea proiectarii nu este taxata, ea facand parte din oferta dumneavoastra. Pe baza ofertei puteti imbunatati proiectul si lua o decizie obiectiva pentru dumneavoastra.
La fel de eficienta este utilizarea containerelor modulare si in cazul organizarilor de santier. In cazul firmelor de constructii, utilizarea unui astfel de container poate aduce reduceri mari de cost cu cazarea personalului, cresterea sigurantei prin utilizarea spatiilor pentru depozitare din containere sau a cabinei de paza, eficienta de timp prin amplasarea containerelor modulare in apropierea santierului
Cat de ieftine sunt containerele ?
In general pretul pe mp util in cazul construirii folosind e este de sub 200 de Euro. Desigur, pot exista variatii in functie de finisaje si utilari dar in general acestea isi pastreaza pretul mic fata de constructiile clasice.
Care sunt avantajele construirii folosind containere ?
Mai multe despre avantajele containerelor monobloc sau modulare am scris AICI
Puteti vizualiza proiecte si idei pe paginile de Facebook – Containere FDC
![image7-34](https://www.containere-fdc.ro/wp-content/uploads/2020/07/image7-34.png)